Víťazný vstup mužov do novej sezóny

Prvý zápas: VO AC UNIZA Žilina – VKM Stará Ľubovňa 3:1 (20,19,-18,18)

VO AC UNIZA: Chovančík (C), Brňák, Víťaz, Ilchenko, Kincl, Kováč, libero Kysela (Šoltés)

Druhý zápas: VO AC UNIZA Žilina – VKM Stará Ľubovňa 3:0 (22,22,16)

VO AC UNIZA: Kincl (C), Brňák, Chovančík, Šoltés, Uličný, Kováč, libero Kysela

Volejbalisti VO AC UNIZA ŽILINA zaznamenali v sobotu 30.9.2023 na domácej palubovke proti Starej Ľubovni dve víťazstvá v 1. lige mužov. Predvedená hra však nebola úplne podľa predstáv nového trénera, Pavla Čimboru. Bolo v nej veľa nepresností a podľa slov trénera je na čom pracovať v tréningovom procese. Samozrejme je len začiatok sezóny a hra sa bude zlepšovať s každým ďalším odohraným zápasom. Bojovný a kolektívny výkon však na mladých súperov stačil a Žilinčania si pripísali do tabuľky 6 bodov.

Najviac bodujúci hráč oboch zápasov bol Tibor Brňák, ktorý dominoval na sieti pri útoku aj na bloku. Musí ale popracovať na hre v poli. V dobrom svetle sa ukázali mladí hráči najmä Michal Kováč, ktorý odohral veľmi dobre všetkých 7 setov a to na poste blokára.

Dve víťazstvá aj proti Prievidzi

Prvý zápas: VO AC UNIZA Žilina – VolleyTeam Prievidza 3:1 (16,-21,15,21)

VO AC UNIZA: Chovančík (C), Brňák, Sobek, Ilchenko, Kincl, Kováč, libero Kysela (Šoltés)

Druhý zápas: VO AC UNIZA Žilina – VolleyTeam Prievidza 3:0 (16,28,23)

VO AC UNIZA: Brňák (C), Kincl, Víťaz, Konečný, Sobek, Kováč, libero Kysela (Šoltés)

V druhom kole 1. ligy mužov sme sa opäť predstavili na domácej palubovke, kde sme privítali Prievidzu. Prvý zápas začal výborne a v prvom sete sme dominovali vo všetkých herných činnostiach. V druhom sete sme poľavili v koncentrácii, hra sa nám prestala dariť, súper sa zlepšil na útoku a z toho vyplynula strata setu. Zmena na poste smečiara a dodržiavanie taktiky viedlo k zlepšeniu hry a získaniu ďalších dvoch setov a celkovo k výhre v zápase 3:1.

V druhom zápase dostali od začiatku šancu hráči z lavičky a šance sa chytili. Zápas vyzeral v porovnaní s prvým ako cez kopirák. Dominantný výkon v prvom sete, poľavenie v druhom. Našťastie sa nám podarilo vyhrať dramatickú koncovku druhého setu v pomere 30:28. Tretí set bol vyrovnaný a opäť sa nám podarilo vyhrať dramatickú koncovku. Do hry sa dostali všetci hráči a všetci zahrali veľmi dobre. Bojovný a kolektívny výkon priniesol úspech v podobe dvoch víťazstiev.